DEEL DIT ARTIKEL
Businesscase Motek Medical - Ruud Mehlbaum en Rob van Twuijver vertellen over de samenwerking met VMT Companies

Motek Medical: “VMT groeit met ons mee en ontzorgt ons compleet. Met mechanische en elektrische totaalassemblages”

Motek Medical is marktleider op het gebied van hightech revalidatie loopbanden en maakt gebruik van virtual reality technologie. Met meer dan 20 jaar ervaring worden Motek-producten over de hele wereld in universiteiten, fysio- en revalidatiepraktijken en ziekenhuizen gebruikt voor baanbrekend onderzoek en bewegingsbehandelingen.

Voor het leveren van de metalen onderdelen van enkele producten, werkt Motek Medical al 18 jaar samen met VMT Companies. En in de afgelopen jaren heeft deze samenwerking zich steeds verder ontwikkeld. Zo worden er sinds 2023 ook mechanische en elektrische totaalassemblages uitbesteed aan VMT. Tijd om deze samenwerking eens uit te lichten. We gingen hiervoor in gesprek met Ruud Mehlbaum (Senior Strategic Buyer) en Rob van Twuijver (Head of Procurement & Planning).

Uitbesteden van de productie

“Achttien jaar geleden zocht de voormalig directeur een metaalbewerker voor het uitbesteden van de metalen onderdelen van onze producten. Aangezien VMT bij ons om de hoek zat, is hij daar op de bonnefooi naar binnen gelopen”, vertelt Ruud over de start van de samenwerking tussen Motek Medical en VMT Companies.

Sindsdien levert VMT enkele metaalonderdelen aan Motek Medical die zich bevinden in hun systemen: “Voorheen deden we heel veel in huis. Maar in 2018 kwam het moment dat we ons productieproces deels hebben uitbesteed. En ons volledig richten op de assemblage. Dit betekent dat diverse partners ons onderdelen leveren en wij het vervolgens assembleren tot eindproduct”, legt Ruud uit.

VMT groeit met ons mee

Motek Medical maakt elk jaar een omzetgroei door van ongeveer 25%. En dit heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking met VMT ook is gegroeid. “In het begin produceerde VMT metalen onderdelen voor onze revalidatiesystemen, volgens onze tekeningen. Metaalbewerkingen die hiervoor worden gebruikt, zijn snijden, zetten, verspanen en lassen. Maar in de loop der jaren is die samenwerking uitgebreid van enkel stuks naar seriematig werk, inclusief oppervlakte- en nabehandeling. Zoals coating, verzinken en anodiseren”, vertelt Rob.

Hij vervolgt: “Maar sinds 2023 is onze samenwerking nóg intensiever geworden. We besteden nu meer en meer totaalassemblages uit aan VMT. Zowel mechanisch als elektrisch. Hierin ontzorgt VMT ons compleet! En doordat we 5-6 maanden vooruitplannen, weet VMT ook precies waar ze aan toe zijn en leveren ze altijd op tijd en volgens afspraak.”

De samenwerking met VMT in drie woorden

Hoe de mannen van Motek Medical de samenwerking met VMT in drie woorden zouden omschrijven?

Leverbetrouwbaarheid | Doordat VMT op tijd levert, kunnen wij volgens planning produceren en ondervinden we geen vertraging in ons productieproces.
Kwaliteit | De kwaliteit welke VMT Companies levert is van een hoog niveau.
Oplossingsgericht | Het team is erg meedenkend. Is er bijvoorbeeld een mankement aan een onderdeel -al dan niet door schuld van VMT- dan lossen ze dit direct op.

Benieuwd wat VMT Companies voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan iedere uitdaging aan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Neem contact met ons op

Liever eerst nog een aantal andere ervaringen lezen, voordat je contact met ons opneemt? Lees dan ook de businesscases van Hendi en Logiqs.

Businesscase Hendi  Businesscase Logiqs

ANDER NIEUWS