DEEL DIT ARTIKEL
Formula 2

Richard Verschoor over zijn ‘road to Formula 2’

VMT is sinds 2010 trotse sponsor van Richard Verschoor

Met de eerste twee races in Bahrein en Jeddah net achter de rug, is het tweede seizoen in de Formule 2 net van start gegaan voor Richard Verschoor. Tussen de voorbereidingen door maakte de coureur graag even tijd voor ons vrij om ons meer te vertellen over zijn weg naar de Formule 2, zijn ultieme droom én de rol die sponsoren daarin spelen. Richard: “Al sinds het begin van mijn carrière heb ik enorme steun in de vorm van sponsoring gehad vanuit VMT. Dan heb ik het over mijn eerste jaren in het karting op het hoogste niveau, de overstap naar de formule auto’s en natuurlijk in mijn huidige Formule 2 seizoen. Mede dankzij VMT kan ik nu mijn dromen najagen.”

The road to Formula 2

Als klein jongentje had Richard nog niet de droom om autocoureur te worden. Hij wilde vooral veel tijd doorbrengen met zijn familie, en in het bijzonder met zijn vader. Richard: “Omdat mijn vader, Kees Verschoor, een eigen bedrijf had waar ontzettend veel tijd in ging zitten, zag ik hem maar weinig toen ik klein was. Dus toen ik voor mijn negende verjaardag een kart kreeg, was ik de koning te rijk. Nu kon ik in de weekenden samen met mijn vader naar de kartbaan! Al vrij snel ontdekten we dat ik best goed was in het karten, dus zijn we mee gaan doen aan kartwedstrijden. VMT heeft mij hier ook heel erg in gesteund; ik heb vanaf de allereerste kartwedstrijd met hun logo gereden. In de vijf jaar dat ik heb gekart, heb ik mee mogen doen aan NK’s en EK’s en veel wedstrijden mogen winnen. Mijn vader kreeg door dat er misschien wel wat meer in zat, en toen heb ik dus in 2016 de overstap gemaakt van karten naar de Formule 4. Ik kwam in het Red Bull Junior Driver Team terecht en toen ging het écht hard! Maar om de overstap naar de Formule 3 -en later de Formule 2- te maken, had ik naast mijn talent ook meer sponsoren nodig.”

Autoracen is meer dan het hebben van talent

Om zijn droom te verwezenlijken, moest Richard iets doen waar hij helemaal niet van houdt; hulp vragen aan anderen, en dan ook nog in de vorm van geld. Richard: “Met alleen talent kom je er helaas niet in de autosport. Want naast goede prestaties op de baan heb je ook een som geld nodig om je stoel te ‘kopen’ bij een raceteam. Ondanks dat ik al veel steun kreeg vanuit VMT, zou ik het daarmee niet redden in de Formule 3. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben bedrijven om hulp gaan vragen. Ik kon het namelijk niet over mijn hart verkrijgen om mijn droom in duigen te laten vallen door gebrek aan geld. En ondanks dat 90% van de bedrijven die ik benaderde ‘nee’ zei, is het mij mede dankzij MP Motorsport in 2019 én 2020 toch gelukt om een plek in de Formule 3 te bemachtigen en in 2021 in de Formule 2. Daar ben ik mijn sponsoren echt super dankbaar voor, want zonder hen was het niet gelukt!”

De ultieme droom: “Natuurlijk is dat racen in de Formule 1”

“Ik ben heel realistisch ingesteld”, vertelt Richard wanneer we hem vragen naar zijn ultieme droom. “Ik ben nu al zover gekomen, dat het mijn eerste ambitie is om dit jaar goed te presteren in de Formule 2 en om uiteindelijk kampioen te worden. Mijn ultieme droom blijft natuurlijk wel de Formule 1! Om dat te bereiken, is er veel doorzettingsvermogen nodig. Zowel op als naast de baan. Natuurlijk heb ik ook mijn team en sponsoren nodig. Want zonder mijn auto, benzine en goede banden kan ik niet rijden. Maar zonder sponsoren en een team om mij heen al helemaal niet. We hebben elkaar echt nodig om die races te rijden.”

Sponsoring

Wat sponsoren voor Richard hebben betekend in zijn weg naar de Formule 2? “Eigenlijk alles”, antwoord Richard resoluut. “Ik vind het onwijs gaaf dat mijn sponsoren mij helpen bij het verwezenlijken van mijn droom. Voor hen doe ik elke race dan ook weer extra mijn best om goede resultaten neer te zetten. Eigenlijk zie ik mijn sponsoren meer als samenwerkingspartners, omdat we elkaar versterken. Zij realiseren mijn plek in een raceteam en ik geef hun meer zichtbaarheid door de logo’s op de auto, mijn pak en helm. Daarnaast ben ik -op de dagen dat ik niet in het buitenland zit voor races- ook inzetbaar voor events van mijn sponsoren, als dank voor de sponsoring.”

VMT vs. Richard Verschoor: vooruitstrevendheid en innovatie zitten in ons bloed

Als laatste vroegen we Richard op welke manier hij zich verbonden voelt met VMT: “Natuurlijk ben ik door mijn vader nauw verbonden met VMT. Maar daarnaast kan ik mij ook heel erg vinden in hun visie. VMT is heel ondernemend, innovatief en denkt altijd vooruit. Ze willen de beste machines en de snelste en slimste productieprocessen om zo samen met hun klanten de beste producten te maken. En dat valt heel mooi samen met mijn dromen. Ik wil ook rijden in de beste auto, volgens de nieuwste technieken en de beste worden. Dat hebben we echt gemeen, maar dat komt vast omdat ik de zoon van ben”, sluit Richard ons gesprek lachend af.

Benieuwd wat VMT voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan iedere uitdaging graag aan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Benieuwd naar de volgende race van Richard of wil jij hem ook helpen bij het verwezenlijken van zijn droom? Je vindt alle informatie op richardverschoor.com.

ANDER NIEUWS