DEEL DIT ARTIKEL
Vanaf nu part of VMT Companies: Boere Machinefabriek

VMT Groep officieel omgedoopt tot VMT Companies

Na maanden van voorbereiding is het moment daar: VMT Groep is officieel omgedoopt tot VMT Companies. Inclusief nieuwe merkidentiteit en website. Als betrokken productiepartner biedt VMT Companies innovatieve antwoorden op de uitdagingen van vandaag én morgen. Hoe we dat doen? We denken met je mee om je product slimmer, beter én efficiënter te maken. Ook buiten de gebaande paden, of bekende materialen. Met efficiënte supply chain solutions garanderen we maximaal concurrentievoordeel: Nederlandse kwaliteit tegen de beste prijs. En omdat we alle disciplines in huis hebben, passen we onze innovatie en ambitie toe in iedere stap van het proces. Zo gaan we samen voorop in duurzame productie. Vol overgave, vol overtuiging. Dat noemen wij 𝘎𝘰 𝘈𝘭𝘭-𝘐𝘯𝘨𝘦𝘯𝘪𝘰𝘶𝘴.

Maar waarom zijn onze naam en positionering veranderd en wat betekent dit voor onze (toekomstige) klanten en leveranciers? We gaan het gesprek aan met eigenaar Kees Verschoor en operations manager Henry Wisse over deze nieuwe levensfase van VMT.

De focus verschuift van plaatwerkleverancier naar machinebouwpartner

“Als je ons een aantal jaar geleden had gevraagd wie VMT is, hadden we gezegd dat we een toeleverancier zijn van plaatwerk- en constructiewerkzaamheden”, vertelt Kees. “Maar de afgelopen jaren zie je dat klanten andere wensen hebben. Zij willen ontzorgd worden, van A tot Z. En daarom hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met assemblage, engineering en poedercoaten, zodat klanten bij ons terechtkunnen voor turnkey fabricaten en zelfs complete eindproducten. Daar komen in de toekomst wellicht nog meer activiteiten en vestigingen bij. Om onszelf daarop voor te bereiden, hebben we samen met Uw Business Online een bedrijfsnaam gezocht die aansluit op deze ambities. En dat is VMT Companies geworden, waar bv’s als VMT Coating vervolgens onder vallen.”

Go All-Ingenious

Volgens Henry kan je de nieuwe pay-off ‘Go All-Ingenious’ op meerdere manieren interpreteren. “Nu onze dienstverlening verder is uitgebreid, beheersen we bij VMT Companies de hele keten om tot een eindproduct te komen. Van lassen, assembleren, plaatwerk en engineering tot verspaning en poedercoating. Vandaar het stukje ‘Go All’ in de pay-off. Op onze RVS-afdeling worden plaat- en laswerk zelfs separaat van elkaar verwerkt om zo de optimale kwaliteit te leveren.  ‘Ingenious’ staat voor het feit dat wij op alle fronten ingenieus en innovatief willen zijn. En ‘Go All-in’ staat voor het feit dat wij kwaliteit in een hoog vaandel hebben staan. We doen iets goed of we doen het niet. Alleen zo kunnen we een volwaardig machinebouwpartner zijn voor onze klanten.”

Naast Go All-Ingenious lanceren we ook vier pijlers: supply chain solutions, innovative power, durable manufacturing en sustainable partnerships. Deze vier pijlers staan symbool voor onze werkwijze.

Supply chain solutions

Processen, workflows en klantbehoeften zijn altijd in ontwikkeling. Daarom zijn wij wendbaar en flexibel, ook in het bepalen van de beste supply chain. We zijn paperless en door onze automatisering op de juiste manier in te zetten, streven we naar optimaal voorraadbeheer en een zo hoog mogelijke leveringszekerheid. Met een transparante logistieke keten bieden we altijd actueel inzicht in de status van het proces. Ook zien we waar we bijvoorbeeld kunnen optimaliseren. Of hoe we nog efficiënter communiceren. Met alle beschikbare data blijven we onze supply chain optimaliseren, want snel schakelen en kunnen opschalen zijn essentieel in ons vak.

Innovative power

Innovatie zit in ons DNA. Dus wat volgens anderen morgen kan, implementeren wij vandaag.

Zo zijn we altijd bezig processen en producten te verbeteren. Of het nu gaat om nieuwe materialen, innovatieve technieken, mechatronica-oplossingen of een efficiëntere werkwijze, als we ervan overtuigd zijn dat het werkt, zorgen we dat we het supersnel toepassen. Zo lopen we altijd voorop in innovatie. Samen met onze klanten.

Durable manufacturing

Duurzaamheid is vandaag de dag een uiterst belangrijk thema. Wij zijn ons bewust van onze positie in de maatschappij en willen onze wereld goed overdragen aan de volgende generatie. Met onze energie-neutrale productiemethoden en meer dan 3000 zonnepanelen investeren we in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarnaast bieden wij mensen een kans zich te ontplooien.

Sustainable partnerships

Passie voor de maakindustrie en sterke relaties met onze partners kenmerken VMT al meer dan 25 jaar. Ambitie is daarin het sleutelwoord. We willen samen steeds beter worden. Daarom werken we met aandacht en toewijding aan onze producten en geven alles voor onze klanten. Van het moment dat we jouw tekening uitlezen en uitvoeren, precies zoals hij bedoeld is, tot ver na oplevering. We verzorgen het hele proces met betrokkenheid en staan altijd voor je klaar. Zo bouwen wij aan onze partnerships, waarin we samen denken, samenwerken en samen groeien.

Kennis is de belangrijkste factor voor succes

“Het succes van bovenstaande vier pijlers ligt bij de kennis die wij onze klanten kunnen bieden”, vertelt Kees tot slot. “Kennis van de business, de materialen en machines. Maar ook de knowhow om de wensen van onze klanten te begrijpen én te vertalen naar een innovatief, duurzaam product. Hiervoor moeten wij onze klanten goed kennen én onze organisatie verder professionaliseren. Met de juiste kennis, ervaring en machines in huis kunnen wij onze klanten op de juiste manier bedienen, zodat zij maximaal kunnen floreren. Dat is en blijft eigenlijk ons belangrijkste doel.”

Benieuwd wat VMT Companies voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan iedere uitdaging graag aan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

ANDER NIEUWS