DEEL DIT ARTIKEL
Vanaf nu part of VMT Companies: Boere Machinefabriek

Vanaf nu part of VMT Companies: Boere Machinefabriek, dé specialist in machinale schuurtechniek

Boere Machinefabriek; een begrip in de houtverwerkende en kunststofindustrie dat niet verloren mocht gaan. En dus besloot VMT Companies -na het faillissement begin mei- om de activiteiten van dé specialist in machinale schuurtechniek voort te zetten in een nieuwe vennootschap: Boere Machinefabriek.

“Boere staat heel krachtig in de markt en met de doorstart willen wij dit continueren”, vertelt Kees Verschoor (eigenaar van VMT Companies). “VMT zet de service- en onderhoudswerkzaamheden voort, maar gaat in de toekomst ook nieuwe machines produceren. Ons doel is dat klanten en leveranciers hierdoor nog jarenlang kunnen rekenen op de hoogwaardige schuuroplossingen van Boere Machinefabriek.”

In dit interview vertelt Kees onder andere wat de doorstart betekent voor de klanten en leveranciers van Boere én hoe deze stap past binnen de ambities van VMT Companies om een volwaardig, innovatief én betrokken productiepartner te zijn voor haar klanten.

Van plaatwerkleverancier naar betrokken productiepartner

“In de basis zijn wij een metaalbewerkingsbedrijf, maar we hebben vanaf dag één al brede ambities. Wij vinden het eindresultaat namelijk ook heel mooi. Wij willen meer zijn dan een plaatwerkleverancier en onze klanten een totaalconcept kunnen bieden. Tegelijkertijd zien we dat de markt -en dus ook onze klanten- behoefte heeft dat één leverancier het productieproces van A tot Z uit handen neemt”, begint Kees ons gesprek.

“Mede dankzij de ontwikkelingen in de markt én onze innovatiedrang hebben wij de dienstverlening van VMT de afgelopen jaren al uitgebreid met assemblage, poedercoaten en een eigen engineeringsbedrijf in Vietnam. Maar ook de overname van Van Doorn Lighting en Boere Machinefabriek of de samenwerking met Astra Beveiliging spelen een belangrijke rol in het realiseren van onze ambities. Hierdoor kunnen klanten niet alleen voor toelevering bij ons terecht, maar ook voor turnkey fabricaten en zelfs complete eindproducten”, legt Kees uit.

Een match in DNA

Die innovatiedrang bleek volgens Kees ook één van de matches te zijn met Boere Machinefabriek: “Innovatie zit in ons DNA. Dus wat volgens anderen morgen kan, implementeren wij vandaag. En dat is ook precies waar Boere dagelijks mee bezig was; fantastisch mooie machines maken en met het onderzoeken en testen van nieuwe schuurbewerkingen op allerlei materialen.”

Kees vervolgt: “Aangezien klanten en leveranciers wereldwijd vertrouwen op de kwalitatief hoogwaardige schuuroplossingen van Boere, zijn we ontzettend trots op de doorstart en continuering van het bedrijf.”

Dezelfde klantgerichte, innovatieve machines van topkwaliteit, maar dan op een nieuw adres

Voor de klanten en leveranciers verandert er volgens Kees weinig: “De grootste verandering is het fysieke adres. De serviceactiviteiten worden gecontinueerd en vanaf nu verzorgd vanuit een nieuw pand in Waddinxveen (Staringlaan 14 a). Het onderhoud en de productie van de machines verhuist naar Pascalweg 14 in Culemborg.”

Wat hetzelfde blijft? “Het algemene e-mailadres blijft -tot nadere berichtgeving- bereikbaar en gelukkig kunnen we ook mededelen dat er een aantal medewerkers -met veel kennis van de producten van Boere- ‘meeverhuizen’ naar Culemborg. Zij blijven, samen met onze engineers, werken aan de ontwikkeling en productie van de machines”, vervolgt Kees.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dankzij deze krachtenbundeling de kwalitatieve machines van Boere naar een nóg hoger plan kunnen trekken. Door enerzijds de focus te houden op hoogwaardige service en anderzijds een boost te geven aan de ontwikkeling en innovatie van het product”, besluit Kees ons gesprek.

PS: “Wij kijken er erg naar uit om kennis te maken met de klantenkring van Boere Machinefabriek. Mocht je vragen hebben over de doorstart, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we je graag het hele verhaal en nemen we je mee in de toekomstsplannen van Boere Machinefabriek, als onderdeel van VMT Companies.”

ANDER NIEUWS